Jan Andrew Nilsen
(1936-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Annette Mørkeberg Meyer

Jan Andrew Nilsen

  • Født: 21-2-1936, Frederiksstad, Norge 163,386
  • Dåb: Ukendt
  • Ægteskab (1): Annette Mørkeberg Meyer den 15-4-1957 i Københavns Magistrat (borgerlig vielse) 163,384

  Notater:

Efter at have gået på folkeskolen i Fredrikstad, begyndte han først en læreplads på et skibsværft. Om eftermiddagen og aftenen tog han lektioner til gymnasial eksamen og ønskede derefter at forberede sig på en ingeniøreksamen i Schweiz. Men så blev han instrueret i sin videreuddannelse af den lokale præst Fyrwald. Gennem ham udvidede Nilsen sin viden om filosofi og etik og begyndte at interessere sig for pædagogiske spørgsmål.

Efter at have afsluttet sin læreplads og sin gymnasium begyndte Nilsen at træne som grundskolelærer. Hans forbillede var nu den norske forfatter Jens Bjørneboe , da Nilsen ønskede at arbejde som lærer for en reorganisering af det danske folkeskolesystem. Bjørneboe arbejdede på Rudolf Steiner School i Oslo, og Nilsen var meget imponeret over hans pædagogik . Samtidig stillede han sig imidlertid gentagne gange kritisk mod antroposofien og mod nogle af de tilknyttede uddannelsesteorier.

Nilsen fandt lignende tanker om pædagogisk praksis som hos Steiner i den danske fritskole . Disse skoleformer var baseret på pædagogikken til Nikolai Frederik Severin Grundtvig og Kristen Kold og havde meget til fælles med Steiners skolepædagogik . I et år deltog Nilsen i det berømte Askov Højskole ( Askov Sogn ) voksenuddannelsescenter i Danmark. Der mødte han sin første kone, den danske filolog og romantikforsker Annette Mørkeberg Meyer, som han skilt sig fra i 1976. To år senere, i 1978, giftede han sig med den svenske tysker Ulla Elisabeth Nissen.

Sammen med Annette Mørkeberg Meyer og andre unge pædagoger planlagde Nilsen at grundlægge et nyt voksenuddannelsescenter i Fredrikstad. Så de tog til Danmark for at finde ud af mere om moderne voksenuddannelse. Så de kom til Snoghøj Folkehøjskole i Fredericia (Danmark), hvor de begge arbejdede som gæstelærere i fem år.

I 1968 modtog Jan A. Nilsen og Annette Mørkeberg Meyer hvert stipendium til et studiebesøg i Rumænien - med speciale i rumænsk sprog og moderne rumænsk teater.

Kilde: WIKIPEDIA

  Om Jan

1. Beskæftigelse: Lærer. 163


Jan blev gift med Annette Mørkeberg Meyer, datter af Emil Alfred Meyer og Gerda Mørkeberg, den 15-4-1957 i Københavns Magistrat (borgerlig vielse) 163.,384 (Annette Mørkeberg Meyer blev født den 3-8-1936 i Vodroffsvej 50B, Frederiksberg og dåb den 22-11-1936 i Lindevang kirke, Frederiksberg 385.)


  Parnotater:

Jan Andrew Nielsen gift 15-4-1957 på Københavns Rådhus med Annette Mørkeberg Meyer.
Opholdssted = Oslogatan 41, Oslo.

Ægteskabet opløst 1976.Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 27-1-2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af vagnmc@gmail.com